Skip til hoved indholdet
    Hjem Aktivitetscentret Blumesvej

Aktivitetscentret Blumesvej

Aktivitetscentret Blumesvej modtager dagligt 56 voksne borgere

På aktivitetscentret skaber vi rammerne for en meningsfuld og trivselsskabende hverdag – med alt fra kreative processer, over personlig træning til musik og leg. Vi arbejder med samspil i alle aktiviteter, bl.a. i form af sansestimulerende aktiviteter, i en omgangsform der bygger på respekt og værdighed.

Aktivitetscentret Blumesvej arbejder i en struktur med basisgrupper. Basisgrupperne er sammensat i størrelse og aktiviteter efter det støttebehov, vi ser borgeren har. I nogle grupper er kontakten til personalet primær, mens der i andre grupper herudover er fokus på relationer borgerne imellem.

Vi har en Skovgruppe der dagligt kører til Maglebyskoven, for de borgere, der har behov for udeliv og højt til loftet. Aktiviteterne her er cykelture, gåture, bål og strand-aktiviteter.

Der er dagligt fra 10.30 til 12.30 tilbud om aktiviteter på tværs af grupperne, såsom musik, handicapidræt, ridning og billedkunst. Herudover er der tilbud om fælles aktiviteter som fx sang og højtlæsning.

Et team af terapeuter – fysio-og ergoterapeut - varetager vedligeholdende fysisk træning og sansestimulerende aktiviteter for borgerne bl.a. i varmvandsterapibad. Terapeuter og pædagoger arbejder tværfagligt med sanseintegration både individuelt og med mindre grupper.

En stor del af borgerne på Aktivitetscentret Blumesvej bor på Agerbækhuse, men vi modtager også borgere fra andre botilbud samt borgere, der bor med deres familie.

Aktivitetscentrets åbningstider: mandag - fredag kl. 9.30 - 16.00.

Læs mere om hvad Aktivitetscentret Blumesvej tilbyder

På Aktivitetscentret Blumesvej tilbyder vi aktiviteter og samvær individuelt og i mindre grupper, tilpasset borgernes behov og interesser.

Vi har dagligt tilbud om aktiviteter på tværs af grupperne fra kl. 10.30 til 12.30, såsom musik, handicapidræt, ridning og billedkunst. Herudover er der tilbud om fælles aktiviteter som fx sang og højtlæsning.

På Aktivitetscentret Blumesvej har vi ansat 2 fysioterapeuter, en ergoterapeut samt en pædagogisk massør.
Terapeuterne og pædagogerne arbejder tværfagligt med sanseintegration både individuelt og med mindre grupper.

Terapeutteamet opstiller programmer og varetager vedligeholdende fysisk træning og sansestimulerende aktiviteter blandt andet i varmvandsterapibad for borgerne. De kan tilbyde følgende: 

  • Sanseintegration, hvor der udarbejdes individuelle programmer, laves tests og sansestimulation.
  • Varmtvandsterapi.
  • Lungefysioterapi.
  • Mundstimulation samt udredning af fejlsynkningsproblematikker.
  • Individuel fysioterapeutisk og ergoterapeutisk behandling.
  • Rådgivning vedr. personlige hjælpemidler.
  • Vedligeholdende fysisk træning.

Aktivitetscentret er et §104-tilbud og har åbent dagligt fra kl. 9.30 - 16.00.

I Skovgruppen gives der oplevelsesaktiviteter til borgere med svær psykisk og fysisk funktionsnedsættelse, der har behov for udeliv og højt til loftet.

Skovgruppen har to baser midt i en skov på Stevns. Gruppens udearealer er den store skov de er placeret midt i, der giver gode muligheder for at udforske og stimulere sanserne og fysikken. Omkring tipierne er gynger, vippegynger, trampolin, bålpladser og hængekøjer. Tipierne ligger tæt ved stranden og denne benyttes ofte af borgerne.

De daglige aktiviteter har primært fokus på sansestimulering, fysisk og motorisk aktivitet, som skoven og stranden i høj grad tilgodeser i form af fælles gåture eller brugernes egne oplevelser og naturudforskninger.

Der er dagligt ild i brændeovn eller udendørs bål. Der benyttes hængekøjer, gynger og trampolin. En gang om ugen er der ridning, med base i lejren

Job hos os

Hvis du er interesseret i at arbejde på Aktivitetscenteret Blumesvej, kan du læse mere om det på siden Job hos os

Gymnasievej 30
4600 Køge

Telefon: 56 66 20 11
agerbaekhuse@koege.dk